Air-Step® tehnologija – patent Beneteau grupe

Općepoznato je da Beneteau gradi brodove i jahte iznimne kvalitete, ali da li ste znali da je Beneteau izumio i pantentirao Air Step® tehnologiju? Ukoliko želite znati nešto više o tome, nastavite čitati.

Ideja Air Step tehnologije pojavila se već davne 2003. godine, a cilj joj je bio stvaranje nove generacije trupa koja će imati bolje performanse u pogledu brzine i akceleracije, a istovremeno omogućiti maksimalnu sigurnost i udobnost na plovilu.
Dizajneri Air Step® tehnologije inspiraciju su pronašli u zrakoplovnoj industriji. Uvođenjem specifičnog dizajna rebara u podvodnom dijelu trupa, protok vode je učinkovitiji i smanjuje se trenje. Osim toga, ta rebra su dovele do povećanja brzine i reduciranja potrošnje goriva.
Bila je potrebna znatna količina vremena za usavršavanje svih nedostataka i stvaranje nove generacije Air Stepa®. Ova druga generacija povećava količinu protoka zraka ispod trupa. Kombinacija povećanog protoka zraka i nekih promjena u obliku i rasporedu rebara dovele su do stvaranja posve novog proizvoda.
Zbog Beneteauove suradnje s Volvom, nova generacija Air Step® tehnologije kompatibilna je s IPS motorima. Osim toga, Air Step® tehnologija se može primjeniti na motorne brodove u rasponu od 5.5 metara s izvan brodskim motorom do jahti od 46 stopa s unutranjim motorom.
Air Step tehnologija stoji za:
Avioindustrija
Inovacija
Redukcija trenja i potrošnje goriva
Stabilnost i sigurnost
Tehnološki napredak
Ekstra izvanredna plovnost
Praktičnost
Air Step® tehnologija boat at the sea

Pošaljite upit za

MOLIMO VAS DA ISPUNITE SLJEDEĆA POLJA